PlatformVmZ & Duxxie.nl lanceren Hulpmiddelenkoffer voor wijkverpleging

PlatformVmZ & Duxxie.nl lanceren Hulpmiddelenkoffer voor wijkverpleging
Een cocreatie ter bevordering van zelfredzaamheid cliënten  

Deze maand start PlatformVmZ, in samenwerking met duxxie.nl, haar pilot voor de nieuwe Hulpmiddelenkoffer. Met deze cocreatie willen beide partners een relevante bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van cliënten. Begin volgend jaar beoogt Platform VmZ de Hulpmiddelenkoffer landelijk in gebruik te nemen.

Direct de eerste hulp voorhanden
De Hulpmiddelenkoffer levert naar verwachting direct een bijdrage aan de zelfredzaamheid thuis. Wijkverpleegkundigen van PlatformVmZ gaan dit in de pilot testen. Marjolein van Houten, lid van het kernteam wijkverpleging van VmZ, licht toe wat de verwachte voordelen zijn: “Met de koffer hebben we bij een huisbezoek de hulpmiddelen meteen voorhanden. Daarnaast is het voor cliënten prettig als ze de geadviseerde hulpmiddelen gelijk kunnen zien. Veel wijkverpleegkundige hebben interesse om de koffer (na de pilot) te gaan gebruiken”

Niet alleen PlatformVmZ, maar meerdere zorgorganisaties hebben de wens hulpmiddelen direct mee te nemen naar de cliënt. Binnenkort kan daarom elke zorgorganisatie bij duxxie.nl haar eigen koffer samenstellen. “Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan het efficiënter maken van processen in de zorg en het stimuleren van zelfredzaamheid”, vertelt Paskal van Lomm, directeur van duxxie.nl.

Cocreatie
De Hulpmiddelenkoffer is het resultaat van een mooie cocreatie. De wijkverpleging van PlatformVmZ werkt al met duxxie.nl voor het bestellen van met name hulpmiddelen voor de cliënt, via een directe koppeling in het ECD van PlatformVmZ. Om de zelfredzaamheid van de cliënt te bevorderen, ontstond het idee vanuit de wijkverpleegkundigen om bij een huisbezoek veelgebruikte hulpmiddelen direct mee te nemen. De afgelopen maanden hebben de partners gezamenlijk gewerkt aan een concept, waarbij PlatformVmZ expertise inbracht vanuit de zorgbehoefte en duxxie.nl vanuit het aanbod en het faciliteren van de hulpmiddelen. Met de pilot willen de partners inzichtelijk maken wat de toegevoegde waarde van de koffer is en deze optimaliseren voor een succesvolle landelijke uitrol.

Over PlatformVmZ
PlatformVmZ is een infrastructuur o.b.v. platformtechnologie waarmee professionele zorgverleners ondersteund worden om hoogwaardige zorgdiensten aan te kunnen aanbieden. Burgers kunnen daardoor zo lang mogelijk op een veilige en comfortabele manier in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Wij werken hierbij samen met diverse zorginstellingen in het hele land, en met zorgverzekeraars. Uniek is onze zelfontwikkelde, geavanceerde software SmartVmZ. Deze moderne technologie maakt het werk van onze zorgprofessionals gemakkelijker en houdt de burger, indien mogelijk, via het digitale portaal volledig de regie. Maar dat niet alleen. Ook maken we zo de ouderenzorg toekomstbestendig.

www.platformvmz.nl

Over duxxie.nl
Bij duxxie.nl vinden we dat de zorg thuis beter wordt als iedereen de hulp(middelen) krijgt die nodig zijn. Duxxie.nl is dé startplek waar zorgprofessionals alles regelen voor de beste zorg thuis en op een snelle en eenvoudige manier zorgproducten kunnen bestellen. Binnen het online bestelplatform vind je hulpmiddelen, wond- en incontinentiemateriaal, voeding en talloze andere zorgproducten van meer dan 50 leveranciers. Zorgprofessionals kiezen samen met de cliënt wat nodig is, Duxxie.nl faciliteert het proces van order tot bezorging en dient de aanvraag direct, en achter de schermen, in bij de verzekering.

www.duxxie.nl