Aanvragen VOG

Hieronder wordt het (online) aanvragen van een VOG toegelicht.

Via de website vog-aanvraag.nl kan direct een VOG aangevraagd worden. Vog-aanvraag.nl zal jouw aanvraag indienen en je zal dan een e-mail ontvangen van Justis om je aanvraag af te ronden. Justitie zal jouw aanvraag dan beoordelen en vervolgens een VOG toesturen naar jouw huisadres. Dit kan ongeveer 2 weken duren.

Als je op de startpagina bent van vog-aanvraag.nl kies dan voor ‘Direct aanvragen’. Er staat dan helemaal onderaan een formulier dat ingevuld moet worden (stap 1 van de in totaal 3).

  • Bij stap 1 moet het volgende worden ingevuld: Waarvoor is de VOG nodig? Kies hier ‘Mijzelf geen werkgever/opdrachtgever, etc.’
  • Bij stap 2: vul hier je eigen gegevens in en bij reden ‘werkrelatie’. Er verschijnt dan een extra veld met ‘Functie’. Vul hier ‘Zorgverlener’ of Verzorgende, Verzorgende IG, Verpleegkundige.
  • Bij stap 3: Selecteer de optie ‘Specifiek screeningsprofiel’ en kies dan voor ’45 – Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier / Health care and welfare of people or animals’. Als er bijzonderheden zijn moet je die vermelden. Vervolgens kan je de aanvraag verzenden en de betaling doen.