Aanvragen VOG

Hieronder wordt het (online) aanvragen van een VOG toegelicht.

Via de website vog-aanvraag.nl kan direct een VOG aangevraagd worden. Vog-aanvraag.nl zal jouw aanvraag indienen en je zal dan een e-mail ontvangen van Justis om je aanvraag af te ronden. Justitie zal jouw aanvraag dan beoordelen en vervolgens een VOG toesturen naar jouw huisadres. Dit kan ongeveer 2 weken duren.

Als je op de startpagina bent van vog-aanvraag.nl kies dan voor ‘Direct aanvragen’. Er staat dan helemaal onderaan een formulier dat ingevuld moet worden (stap 1 van de in totaal 3).

  • Bij stap 1 moet het volgende worden ingevuld: Waarvoor is de VOG nodig? Kies hier ‘Mijzelf geen werkgever/opdrachtgever, etc.’
  • Bij stap 2: vul hier je eigen gegevens in en bij reden ‘werkrelatie’. Er verschijnt dan een extra veld met ‘Functie’. Vul hier ‘Zorgverlener’ of Verzorgende, Verzorgende IG, Verpleegkundige.
  • Bij stap 3: Selecteer de optie ‘Specifiek screeningsprofiel’ en kies dan voor ’45 – Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier / Health care and welfare of people or animals’. Als er bijzonderheden zijn moet je die vermelden. Vervolgens kan je de aanvraag verzenden en de betaling doen.
Vorige Intercollegiale toetsing
Volgende Trainingen